torstai 1. heinäkuuta 2010

Puutarhahommia ja runsas kesäasu


Kyllä puutarhassa on sitten mukavaa, siitä me ollaan emännän kanssa yhtä mieltä. Kukkapenkissä päivystäminen on mielestäni aivan parhautta, emäntä tosin ei sellaisesta ymmärrä kun se enemmälti tykkää paistattaa päivää kirjan kera lepolassessa tai sitten se nyppii päivystyskukkapenkistäni rikkaruohoja.
On siinäkin; ensin hirveällä vaivalla pitää saada kukkia kasvamaan, jonka jälkeen niitä rehevimpiä närkästyneenä nyhdetään penkistä pois kun juuri niiden ei kuulemma tarvitsisi rehottaa ja viedään kompostiin. Ihmismäisen nerokasta toimintaa, sanon minä.
Minä kasvatin sitten äitini innoittamana komean kesäasun. Nyt on kaulusta ja villapöksyä riittämiin, pörröhäntää unohtamatta.
Meidän naapuriin on muuten muuttanut uusi kissa. Sekin kävelyttää emäntäänsä valjaissa ja meillä on aika pitkälti samat reitit. Kovasti olen yrittänyt päästä perille millainen kissaneito viereisessä talossa majailee, tuoksut ainakin ovat kovin mielenkiintoisia. Harmillista kun tuo emäntä roikkuu perässä painona vähän turhankin tehokkaasti, se rajoittaa mitä suurimmassa määrin omatoimimatkailua kotonurkilla.

4 kommenttia:

 1. isänihän sopisi mainiosti hirmuliskosiskoni seuraan, on komeat kesäturkit ja pesä kuunliljan alla. toiset miehet kulkee kevyen kesäisessä helleasussa.
  käsittämättömän hankalia ja epämukavia ovat nuo flexin päässä roikkuvat emännät. jää moni paisti saamatta ja tyty naurattamatta, kun kulku on valjastettua...

  VastaaPoista
 2. Ossi Puumanpoika lähettelee terkkuja muhkealle isukilleen ! Tää poitsu on pudottanut lähestulkoon ( no, ei nyt ihan sentään ) kaikki karvansa ja on paljon mukavampaa, kun nyt vihdoin piisaa tätä hellettäkin. Olga-tätsy sitten taas vaan kasvattaa pehkoaan !Emäntä menee ens viikolla paijaamaan Ada siskon vauvoja ja on kovasti tohkeissaan :)

  VastaaPoista
 3. Pojanpalleroille myös terveiset, ilmeisesti sitten kummatkin kuljeskelevat kevyemmissä asusteissa kuin isänsä.
  Ja Puuman sihteeri ehkä himppasen kadehtii Ossin emäntää, kissilapset on niin suloisia.. ne mahtuu muuten aika hyvin taskuun vielä noin pieninä.... ;)

  VastaaPoista
 4. taskuun ja huppuun ja loput mitä Ossin emännältä jää, tuleekin sitten himpun verran lähemmäs sihteerikköä, kunhan Kallen mami saa audin nokan käännettyä Poriin tuossa kuun puolivälissä. on se hyvä kun tulee kaikki sukulaiset sitten laskettua kerralla.

  VastaaPoista